Zakynthos
Zakynthos
26352881522_d7c8c0198b_o_result
26352881522_d7c8c0198b_o_result
DSC_9526_result
DSC_9526_result
20721736983_6cf969a88b_o-2_result
20721736983_6cf969a88b_o-2_result
25665620823_48d059598f_o_result
25665620823_48d059598f_o_result

Ανακαλύψτε τη Ζάκυνθο

Μυρωδιαστή σαν το Άνθος της Ανατολής, στο οποίο χρωστάει το όνομά της, η Ζάκυνθος είναι ένας τουριστικός παράδεισος ντυμένος με τα πιο ζωηρά χρώματα, που απλόχερα προσφέρει αμέτρητες εκπλήξεις για να ανακαλύψουμε.

Αμμουδερές παραλίες, γραφικές υπόγειες σπηλιές, καταπράσινοι ελαιώνες, η σπάνια θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα, αποτελούν μερικές μόνο από τις ομορφιές του συναρπαστικού ζακυνθινού τοπίου. Εκεί βρίσκεται και ο ομορφότερος κόλπος του Ιονίου, ο γραφικός Λαγανάς, στις όχθες του οποίου θα βρείτε το ξενοδοχείο Zante Park Resort & Spa, έτοιμο να σας υποδεχθεί στη ζεστή του αγκαλιά και να σας εντυπωσιάσει με τις ολοκληρωμένες παροχές και υπηρεσίες του.

Ο Λαγανάς είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο, που αποτελεί hot spot του νησιού, έχει έντονη νυχτερινή ζωή και μπορεί να καυχιέται για μία από τις πιο ξακουστές και κοσμοπολίτικες ζακυνθινές παραλίες. Με ακτογραμμή 9 χιλιομέτρων, η παραλία του Λαγανά φημίζεται για τα καταγάλανα, ζεστά νερά της, που θα σας παρασύρουν σε μία όμορφη θαλάσσια περιήγηση, προς αναζήτηση του πιο γνωστού «αξιοθέατου» του νησιού, της χελώνας καρέτα καρέτα.

Από εδώ μπορείτε να οργανώσετε καταδυτικές εκδρομές στο Μαραθονήσι και στις Γαλάζιες σπηλιές Κερίου, για να γεμίσετε τις διακοπές σας με τις πιο εντυπωσιακές εικόνες φυσικής ομορφιάς. Αν θέλετε να πάρετε μία γεύση από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον γραφικό οικισμό της Σαρακίνας, αλλά και να απολαύσετε μία όμορφη βόλτα στο γραφικό νησί του Αγίου Σώστη, επίσης γνωστό ως Cameo, που είναι εύκολα προσβάσιμο από ένα μικρό ξύλινο γεφύρι. Αναζητήστε το ενετικό φρούριο, 2 χιλιόμετρα από το κέντρο, αλλά και την ξακουστή παραλία Ναυάγιο.

Ο Λαγανάς βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη της Ζακύνθου και το λιμάνι, 5 μόλις χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και δεν μπορεί παρά να γίνει ο αγαπημένος σας σταθμός κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο νησί.

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Η πρόσβαση στη Ζάκυνθο είναι εύκολη, οικονομική και γίνεται με διάφορα μέσα.

Το νησί διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο με απ’ ευθείας πτήσεις από την Αθήνα, τα νησιά του Ιονίου και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Ακτοπλοϊκά συνδέεται με το λιμάνι της Κυλλήνης, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 280 χλμ από την Αθήνα, με πολλά δρομολόγια καθημερινά διάρκειας περίπου μίας ώρας.

Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει καθημερινή σύνδεση με την Κεφαλονιά και ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζακύνθου - Ιταλίας.

Υπάρχει επίσης σύνδεση με ΚΤΕΛ από Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη με συχνά δρομολόγια.

Πολιτισμός

Μέσα στο πέρασμα των αιώνων η Ζάκυνθος ανέπτυξε πλούσιο πολιτισμό, δέχτηκε επιρροές από την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό και μαζί με τα άλλα νησιά του Ιονίου απέφυγε τον τουρκικό ζυγό και τα σκοτεινά χρόνια που επέβαλε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι Ενετοί κατακτητές επηρέασαν τους κατοίκους της Ζακύνθου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους και κυριότερα στις Τέχνες και τα Γράμματα, την αρχιτεκτονική και γενικότερα στον πολιτισμό σε σημείο η Ζάκυνθος να αναφέρεται ως “η Βενετία του Νότου”.

Μαζί με τη μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς, αποδίδεται μεγάλη σημασία στο θέατρο, τόσο σαν κοινή στιγμή γιορτής, όσο και σαν στοιχείο λαϊκής παράδοσης που οι ρίζες του χάνονται στην περίοδο της ενετικής κυριαρχίας.

Ιστορία

Σύμφωνα με την μυθολογία, η Άρτεμις, θεά του κυνηγιού, συνήθιζε να περιπλανιέται στα πράσινα δάση της Ζακύνθου, ενώ ο αδελφός της ο Απόλλωνας έπαιζε τη λύρα κάτω από τα δαφνόδεντρα για να υμνήσει την ομορφιά του νησιού. 

Σύμφωνα με τον Όμηρο, ιδρυτής του νησιού ήταν ο Ζάκυνθος, γιός του Δαρδάνου, βασιλιάς της Τροίας, που φεύγοντας με τον στόλο του από την πόλη Ψοφίδα, έφτασε στο νησί και ίδρυσε την ακρόπολή του. Ο Ζάκυνθος, ως ιδρυτής του νησιού, υπήρξε θέμα πολλών νομισμάτων και του συμβόλου που εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί. Σ' αυτό το σύμβολο ο Ζάκυνθος κρατά στο χέρι ένα φίδι, γιατί σύμφωνα με κάποιο θρύλο, ελευθέρωσε το νησί από τα φίδια που το κατέκλυζαν. 

Αργότερα η Ζάκυνθος, περνώντας από την δυναστεία του Αρκίσιου, βασιλιά της Κεφαλονιάς, κατέληξε να υπάγεται στην κυριαρχία του Οδυσσέα, βασιλιά της Ιθάκης. Μαζί με άλλες χώρες που ήταν κάτω από την κατοχή του Οδυσσέα και η Ζάκυνθος έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο, πόλεμο που αναφέρεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα. 

Μουσεία & Μνημεία

Το Βυζαντινό Μουσείο της Ζακύνθου βρίσκεται στην Πλατεία Σολωμού. Στεγάζει μια πλούσια συλλογή από φορητές εικόνες, ένα πραγματικό πανόραμα της εκκλησιαστικής ζωγραφικής από τους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι τον 19ο αιώνα, με χίλιες περίπου αγιογραφίες μεταβυζαντινής, επτανησιακής και ζακυνθινής τέχνης. Εκτίθενται έργα των Δαμασκηνού, Τζάνε, Καλλέργη, Δοξαρά, Κουτούζη και Τζώνη. Στο μουσείο στεγάζονται και τα τέμπλα της εκκλησίας του Παντοκράτορα, της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου και το εξωτερικό της εκκλησιάς του Αγίου Ανδρέα των Βολιμών. Στεγάζονται επίσης ελληνιστικά και βυζαντινά γλυπτά και αγάλματα.

Παραλίες

Η παραλία ΝΑΥΑΓΙΟ, η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου, είναι δημιούργημα μιας ιδιοτροπίας της φύσης και ενός ναυτικού ατυχήματος υπό μυθιστορηματικές συνθήκες. Η ιδιοτροπία της φύσης είναι οι σεισμογενείς δυτικές ακτές της Ζακύνθου και τα βαθιά νερά του Ιόνιου πελάγους που τις σμιλεύουν αιώνες τώρα.

Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, οπού θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.

Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός της ανέγγιχτης από το ανθρώπινο χέρι παραλίας με το σκουριασμένο σκαρί στο μέσον της, δημιούργησε το πιο πολυφωτογραφημένο θέμα στην Ζάκυνθο.

Γαστρονομία

Η Ζακυνθινή κουζίνα βασίζεται κυρίως στη Μεσογειακή κουζίνα, με κύριο χαρακτηριστικό την ευκολία και την απλότητα των συνταγών της. Τα τοπικά φαγητά έχουν βαθιά στο χρόνο τις ρίζες τους ενώ βασίζονται στο ελαιόλαδο, την ντομάτα, το σκόρδο, το λεμόνι, και τα αρωματικά χόρτα.

Η επίδραση της Ιταλικής κουζίνας είναι δεδομένη αφού για πολλά χρόνια τα Επτάνησα ήταν το σταυροδρόμι του Δυτικού και του Ανατολικού πολιτισμού. Τα ονόματα των συνταγών είναι βασικά ελληνικά, υπάρχουν όμως και αρκετές συνταγές με ιταλικά ονόματα.

Η επτανησιακή κουζίνα είναι στην ουσία μεσογειακή. Έχει ως κόσμημα το γλυκό παρθένο ελαιόλαδο, με έντονο σκόρδο και εμπιστεύεται περισσότερο τα αρωματικά χόρτα παρά τα καυτερά μπαχαρικά. Ακόμη και τα συνοδευτικά πιάτα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Δραστηριότητες

Η Ζάκυνθος είναι ένα εξαιρετικό νησί για να εξερευνήσετε το καταπράσινο φυσικό του περιβάλλον, βουνά, λόφους, αμμώδεις παραλίες, απομονωμένους κόλπους και πολυάριθμα παραδοσιακά χωριά.

Υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες κατάλληλες για όλη την οικογένεια και όλες τις ηλικίες. Οι πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν θαλάσσια αθλήματα όπως Τζετ σκι, Αλεξίπτωτο πλαγιάς, Μπανάνα, θαλάσσιο ποδήλατο, Θαλάσσιο σκι, κ.λπ. Μπορείτε ακόμη να ενοικιάσετε σκάφος και να εξερευνήσετε την ακτή με τους δικούς σας ρυθμούς.

Για τους λάτρεις των καταδύσεων, υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθούν στα εξειδικευμένα κέντρα για να θαυμάσουν τους βυθούς του νησιού και να επισκεφθούν τα πολλά σημεία κατάδυσης στην δυτική ακτή. Το περπάτημα είναι επίσης ελκυστικό καθώς υπάρχουν πολλοί επαρχιακοί δρόμοι, χωριά, λόφοι και μονοπάτια για εξερεύνηση. Επίσης, στα περισσότερα τουριστικά θέρετρα ενοικιάζονται ποδήλατα σε πολύ λογικές τιμές.

Ψυχαγωγία

Νυχτερινή Ζωή

Δεν έχετε παρά να διαλέξετε! Αμέτρητες είναι οι δυνατότητες να γευθείτε τα παραδοσιακά πιάτα και την τοπική κουζίνα στις ταβέρνες που βρίσκονται παντού στο νησί. Εκτός από την ελληνική κουζίνα, ιδίως στα πιο τουριστικά μέρη, υπάρχουν πολλά εστιατόρια που προσφέρουν διεθνή κουζίνα σε άριστο επίπεδο, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις καλύτερες σπεσιαλιτέ ιταλικές, κινέζικες, ινδικές, αγγλικές κλπ. Σε αυτόν τον τομέα σας γνωρίζουμε τα καλύτερα, από άποψη ποιότητας και εξυπηρέτησης, εστιατόρια του νησιού.

Συνδυάστε το φαγητό με το άκουσμα παραδοσιακής ζακυνθινής μουσικής. Μετατρέψτε ένα γεύμα σε εμπειρία ακούγοντας καντάδες και αρέκιες.

Zante Park Resort & Spa

Τ.Θ. 191, Λαγανάς, 29100, Ζάκυνθος βρείτε μας στο χάρτη

Τηλ. +30 26950 52310 | Fax +30 26950 51949 | Email : zantepark@zanteparkhotels.gr

Espa Banner

WEB CHECKIN