26072735792_0f5ca844a9_o_result
26072735792_0f5ca844a9_o_result

Παραλίες

Ναυάγιο
Η παραλία ΝΑΥΑΓΙΟ, η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου, είναι δημιούργημα μιας ιδιοτροπίας της φύσης και ενός ναυτικού ατυχήματος υπό μυθιστορηματικές συνθήκες. Η ιδιοτροπία της φύσης είναι οι σεισμογενείς δυτικές ακτές της Ζακύνθου και τα βαθιά νερά του Ιόνιου πελάγους που τις σμιλεύουν αιώνες τώρα.

Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, οπού θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.

Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός της ανέγγιχτης από το ανθρώπινο χέρι παραλίας με το σκουριασμένο σκαρί στο μέσον της, δημιούργησε το πιο πολυφωτογραφημένο θέμα στην Ζάκυνθο.

Στην παραλία Ναυάγιο θα πάτε μόνο με πλωτό μέσο. Σκάφη κάνουν τη συγκεκριμένη διαδρομή σχεδόν από κάθε σημείου του νησιού. Αν θέλετε απλώς ένα πέρασμα για ένα μπανάκι βολεύουν καλύτερα οι ημερήσιες εκδρομές που κάνουν τον γύρο του νησιού και κάνουν μόνο μια στάση στο Ναυάγιο και θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε και άλλα σημεία της Ζακύνθου που δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση οδικώς.

Για όσους θέλουν να θαυμάσουν την παραλία με το ναυάγιο από ψηλά, πρέπει να φτάσουν μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών. Λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σιδερένια εξέδρα, από εκεί θα θαυμάσετε με δέος την πανέμορφη παραλία με το ναυάγιο και τις γύρω απόκρημνες ακτές.

Άγ. Νικόλαος Βολίμες
Αυτή η παραλία είναι στο βόρειο μέρος του νησιού, δίπλα στο βουνό που λέγετε Βολίμες. Η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι γνωστή ως λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Είναι μια μικρή παραλία με ένα λιμανάκι από το οποίο μπορείτε να πάρετε τα καράβια που κάνουν συχνά δρομολόγια στη Κεφαλονιά. Επίσης καραβάκια μπορούν να σας πάνε στις Μπλε Σπηλιές και στο Ναυάγιο για να θαυμάσετε το υπέροχο γαλάζιο χρώμα. Σε αυτή τη παραλία είναι διαθέσιμο parking. Υπάρχουν επίσης πολλές παραλίες τριγύρω προσφέροντας ηρεμία. Ιδανικές για κολυμβητές και παιδιά.

Αλυκές
Η παραλία των Αλυκών βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι από τις καλύτερες παραλίες στο νησί. Είναι ιδανική για οικογένειες καθώς αποτελείται από άμμο και έχει ρηχά νερά.Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση στη παραλία και μεγάλη ποικιλία από μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες. Το κέντρο των Αλυκών είναι πίσω από την παραλία, εκεί υπάρχουν μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.α. Είναι μια παραλία που μπορείτε να περάσετε όλη την ημέρα σας χωρίς να το καταλάβετε, να ηρεμίσετε και να απολαύσετε τον καλοκαιρινό ήλιο αλλά είναι και μια καλή περιοχή για να κάνετε windsurfing.Επίσης σε αυτή τη παραλία μπορείτε να κάνετε θαλάσσια αθλήματα και μικρά ταξιδάκια με βάρκες στις Μπλε Σπηλιές και στο Ναυάγιο.

Αλυκανάς
Η παραλία του Αλυκανά είναι η επέκταση της παραλίας των Αλυκών, είναι σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους που μπορείτε να πάτε από το ένα μέρος στο άλλο περπατώντας. Η παραλία στον Αλυκανά καλύπτεται από άμμο με καθαρά νερά. Ακόμα στην παραλία υπάρχουν πολλά θαλάσσια αθλήματα για να διασκεδάσετε και να περάσετε υπέροχα.

Στο κέντρο της περιοχής του Αλυκανά, σε μικρή απόσταση περπατώντας, υπάρχουν πολλά μπαρ και εστιατόρια προσφέροντας σας ότι χρειάζεστε. Επίσης υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για parking.  Απέχει 16χμ από την πόλη της Ζακύνθου, περίπου 20 λεπτά.

Αμμούδι
Η παραλία Αμούδι είναι η συνέχεια από τις παραλίες Αλυκές και Αλυκανά. Είναι μια αμμώδης παραλία με καθαρά κρυστάλλινα νερά κατάλληλα για ήρεμο και ξεκούραστο καλοκαιρινό μπάνιο. Είναι επίσης κατάλληλη για καταδύσεις με αναπνευστήρα με μεγάλη ποικιλία από ψάρια για να δείτε.Η περιοχή στο Αμούδι είναι παραδοσιακή και άθικτη

Άμπουλα
Η παραλία Άμπουλα είναι μια ήσυχη αμμώδης παραλία χωρίς πολύ κόσμο. Είναι διαθέσιμες ομπρέλες και ξαπλώστρες για να νοικιάσετε και υπάρχει μια ταβέρνα και ένα μπαρ για να σας παρέχουν ότι χρειαστείτε.Η θάλασσα είναι καθαρή με μπλε χρώμα που σας ηρεμεί και σας χαλαρώνει, μέσα στο νερό υπάρχουν μικρές πέτρες.Η παραλία προσφέρει ένα ειδυλλιακό γραφικό τοπίο στην θάλασσα του Ιονίου και στο γειτονικό νησί, την Κεφαλονιά. Η παραλία Αμπούλα είναι εύκολα προσβάσιμη καθώς βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα στο Τσιλιβί και στις Αλυκές. 

Αργάσι
Η αμμώδης παραλία στο Αργάσι είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Είναι μια στενή παραλία περίπου 1χμ σε μήκος. Βρίσκεται στη νοτιο-ανατολική πλευρά του νησιού και έχει πολλές γειτονικές σπηλιές που μπορείς να επισκεφτείς. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια αθλήματα που θα σας διασκεδάσουν και θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες. Η παραλία Αργάσι είναι μια από τις πιο δημοφιλές στο νησί καθώς έχει πολύ πράσινο τριγύρω. Όλα βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την παραλία και έτσι δεν θα χρειαστεί να περπατάτε.

Η παραλία έχει εύκολη πρόσβαση και parking .

Άγ. Σώστης
Ο Άγιος Σώστης είναι μια μικρή παραλία με πολλά πλεονεκτήματα, όπως ενοικίαση σκαφών, μικρά ταξίδια για να δείτε τη θαλάσσια χελώνα, ξαπλώστρες και ομπρέλες για να κάνετε την ηλιοθεραπεία σας ήρεμα σε μια γραφική παραλία της Ζακύνθου. Στο μικρό νησί που είναι συνδεδεμένο με την παραλία υπάρχει ένα δημοφιλές καλοκαιρινό κλαμπ. Πολλές φορές μπορεί να δείτε τις χελώνες ενώ είστε στην παραλία, είναι πολύ μικρή η απόσταση από την παραλία του Λαγανά. Είναι η ιδανική παραλία για αυτούς που μένουν στο Λαγανά και θέλουν να πάνε σε κάποιο άλλο μέρος σε μικρή απόσταση και να απολαύσουν πιο ήρεμα το καλοκαιρινό μπάνιο και την ξενοιασιά των διακοπών.

Βασιλικός
Η χερσόνησος του Βασιλικού είναι γνωστή για την φυσική της ομορφιά, το πολύ πράσινο, τα βουνά όπως και τις πολλές παραλίες.Στην περιοχή του Βασιλικού υπάρχουν πολλές παραλίες, μερικές από αυτές είναι ο Γέρακας, το Πόρτο Ρώμα, το Πόρτο Ζόρο η Μπανάνα και ο Άγιος Νικόλαος. Όλες οι παραλίες είναι αμμώδης, με καθαρά νερά ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία του Αγίου Νικολάου έχει το καλύτερο κέντρο κατάδυσης στο νησί και καθαρά νερά, ιδανική για να εξερευνήσετε το βυθό. Σε πολλές παραλίες έρχεται κάθε καλοκαίρι και γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα Κάρετα.  Αυτές οι παραλίες προστατεύονται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου, τον οργανισμό που προστατεύει όλη την άγρια ζωή του νησιού, έτσι κάποια σημεία της παραλίας μπορεί να είναι κλειστά για να προστατευθεί η χελώνα. Αν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε από μικρή απόσταση κάποια χελώνα ή χελωνάκια. Οι περισσότερες παραλίες είναι κλειστές το βράδυ, επίσης σε αυτές τις παραλίες είναι διαθέσιμα θαλάσσια αθλήματα αλλά όχι πολλά ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη χελώνα.

Γέρακας
Πολλοί πιστεύουν ότι ο Γέρακας είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ζακύνθου. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία στην οποία γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα.

Η παραλία ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο το οποίο προστατεύει την άγρια φύση. Δεν υπάρχουν θαλάσσια αθλήματα και μπαρ σε αυτή την παραλία για την προστασία της χελώνας. Αυτό έχει κάνει την παραλία να διατηρεί ακόμα και σήμερα την φυσική της ομορφιά.

Δάφνη
Η παραλία Δάφνη βρίσκεται νότια της Ζακύνθου στη περιοχή του Βασιλικού. Οι παραλίες αυτής της περιοχής ανήκουν στο Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με εκπληκτική θέα προς τη περιοχή του Λαγανά. Εδώ γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα, έτσι η παραλία προστατεύεται και μπορεί κάποια σημεία της να είναι 'κλειστά' στο κοινό ή να μην επιτρέπεται η είσοδος στην παραλία το βράδυ, για να εξασφαλισθεί η ασφάλεια της χελώνας.

Δροσιά
Η παραλία Δροσιά είναι μια παραλία σκεπασμένη με μικρά χαλικάκια και βρίσκεται κοντά στην περιοχή των Αλυκών. Δεν έχει τουρίστες και μπορεί να τύχει να είστε και μόνοι σας, να χαλαρώσετε και να ηρεμίσετε. Αλλά ακόμα και αν έχει κόσμο ποτέ δεν θα είστε συνωστισμένοι. Τα νερά εδώ είναι καθαρά και ιδανικά για κολυμβητές. 

Καλαμάκι
Η παραλία Καλαμάκι είναι η συνέχεια της μεγάλης αμμώδης παραλίας του Λαγανά. Όπως και άλλες παραλίες στο νησί είναι και αυτή γνωστή ως μια παραλία στην οποία γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα. Μπορείτε να τη βρείτε εύκολα αφού πολλοί δρόμοι από το κέντρο της περιοχής Καλαμάκι οδηγούν στην παραλία, εκεί υπάρχει πάρκιν για το αυτοκίνητό σας.

Καμίνια
Η παραλία Καμίνια βρίσκεται ανάμεσα στην περιοχή Αργάσι και Βασιλικό. Είναι μια αμμώδης παραλία χωρίς πολύ κόσμο, έχει μια ταβέρνα-μπαρ και δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Υπάρχει θέα από την παραλία προς τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Λαγανάς
Η περιοχή του Λαγανά είναι το πιο γνωστό μέρος στο νησί. Η αμμώδης παραλία έχει μήκος περίπου 9χμ και είναι μια από τις πιο μεγάλες παραλίες στην Ελλάδα. Σε αυτή τη παραλία μπορείτε να κάνετε κάποια μικρά ταξίδια με πλοία για να δείτε τη θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα, τη μασκότ της περιοχής. Πολύ κοντά στη παραλία βρίσκονται πολλά μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες. Είναι εύκολα προσιτή με πολύ χώρο για πάρκιν στη παραλία και στους γύρω δρόμους. Το κέντρο της περιοχής είναι σε πολύ μικρή απόσταση. Είναι το ιδανικό μέρος για οικογένειες, ζευγάρια και νέους που θέλουν να διασκεδάσουν και να περάσουν αξέχαστες διακοπές με μαγικές νύχτες. Απέχει 9χμ από την πόλη της Ζακύνθου, περίπου 15 λεπτά.

Λίμνη Κεριού
Η παραλία Λίμνη Κεριού βρίσκεται στην περιοχή Κερί και ονομάστηκε Λίμνη Κεριού από την λίμνη που υπήρχε εκεί. Είναι μια μικρή παραλία με πολλά μπαρ, καφετέριες και ταβέρνες για να σας προσφέρουν ότι χρειάζεστε. Επίσης υπάρχει σχολή καταδύσεων και μπορείτε αν ξέρετε να κάνετε καταδύσεις στα καθαρά νερά. Μπορείτε να νοικιάσετε καραβάκια και να επισκεφτείτε τις διάσημες Μπλε Σπηλιές και το Μαραθονήσι το οποίο έχει υπέροχες παραλίες και μοναδικό κάτοικο του την θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα. Είναι μια εύκολα προσιτή παραλία με parkingν στο δρόμο και με ένα μικρό λιμανάκι.

Μαραθία
Η παραλία Μαραθία βρίσκεται νότια της Ζακύνθου κοντά στην περιοχή Κερί.

Είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον καλοκαιρινό ήλιο. Εδώ δεν έχει ούτε παραθαλάσσια μπαρ ούτε ταβέρνες. Είναι μια εκπληκτική παραλία με μικρά χαλικάκια και καθαρά νερά. Η παραλία περιτριγυρίζεται από άλση με ελιές. Αυτή η παραλία είναι γνωστή αλλά ποτέ δεν έχει τόσο πολύ κόσμο. Δεν υπάρχουν μαγαζιά!

Μπανάνα
Η παραλία Μπανάνα είναι η μεγαλύτερη παραλία στο νησί και είναι γνωστή σε ντόπιους και ξένους. Έχει καθαρά κρυστάλλινα νερά που λάμπουν κάτω από το δυνατό φως του ήλιου. Υπάρχουν πολλά παραθαλάσσια μπαρ προσφέροντάς σας ότι χρειάζεστε για να είστε πιο άνετα.Επίσης υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στη παραλία.Είναι η ιδανική παραλία για να κάνετε το καλοκαιρινό σας μπάνιο και την ηλιοθεραπεία σας και είναι κατάλληλη για παιδιά.Η παραλία έχει εύκολη πρόσβαση και διαθέτει μεγάλη περιοχή για parking.

Μπούκα & Γαϊδαρός
Η παραλία Μπούκα είναι μια μικρή αμμώδης παραλία με καθαρά νερά. Ήσυχη, χωρίς πολύ κόσμο και αρκετό ελεύθερο χώρο για όλους. Τα νερά της είναι ιδανικά για παιδιά καθώς είναι ρηχά και καθαρά κατάλληλα και για καταδύσεις. Βρίσκεται δίπλα στην παραλία του Τσιλιβί και είναι μια εναλλακτική λύση για αυτούς που είναι στο Τσιλιβί και θέλουν να πάνε κάπου πιο ήσυχα.

Ξύγκια
Η παραλία Ξύγκια είναι μια γραφική παραλία, μοναδική στο νησί καθώς στο νερό της περιέχεται θειάφι σε μεγάλη αναλογία δίνοντας στην παραλία ένα διακριτικό άρωμα.  Το θειάφι προέρχεται από τις γειτονικές σπηλιές, με αποτέλεσμα αυτή η παραλία να είναι ιδανική για αυτούς που έχουν πόνους στα πόδια και αρθρίτιδες γιατί το μπάνιο σε νερό με θειάφι θα τους βοηθήσει.Είναι επίσης γνωστό ότι κάνει καλό στο δέρμα και βοηθάει στην κυτταρίτιδα. Η παραλία Ξύγκια έχει εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο και είναι διαθέσιμο parking.

Πόρτο Ζόρο
Το Πόρτο Ζόρο βρίσκετε στη νότια πλευρά της Ζακύνθου και είναι μια πολύ όμορφη άθικτη και ήσυχη αμμώδης παραλία. Είναι γνωστή για τους μεγάλους βράχους που υπάρχουν στη θάλασσα προσθέτοντας ένα διαφορετικό σκηνικό στο τοπίο. Υπάρχουν πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία, έχει εύκολη πρόσβαση και parking για το αυτοκίνητο. Είναι μια από τις πιο ειδυλλιακές περιοχές του νησιού, με πολύ πράσινο και σε συνδυασμό με το μπλε της θάλασσας και του ουρανού θα σας κάνει να μη θέλετε να φύγετε!

Πόρτο Κούκλα
Το Πόρτο Κούκλα είναι μια από τις καλύτερες αμμώδης παραλίες της Ζακύνθου.

Αν θέλετε να απολαύσετε ήρεμα το μπάνιο είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Η παραλία είναι άθικτη και έχει φυσική ομορφιά. Μπορείτε να ξεκουραστείτε στις ξαπλώστρες και να απολαύσετε τη θάλασσα. Υπάρχουν μπαρ και ταβέρνες που σας προσφέρουν ότι χρειάζεστε με πολλές Ελληνικές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ. Η παραλία είναι στο ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Πόρτο Ρόξα
Το Πόρτο Ρόξα είναι δίπλα στον Λιμνιώνα και το χωριό Άγιο Λέοντα. Είναι ένας μικρός κόλπος με καθαρά νερά, υπέροχο μέρος για κολύμπι. Τα σκαλοπάτια σας οδηγούν κάτω στο κόλπο, στον οποίο μπορείτε να αγκυροβολήσετε μικρά σκάφη. Για αυτούς που δεν θέλουν να περπατήσουν μέχρι κάτω στο κόλπο μπορούν να βουτήξουν, από την ειδική πλατφόρμα που έχει φτιαχτεί, μέσα στα κρυστάλλινα νερά του κόλπου. 

Τσιλιβί
Η παραλία στο Τσιλιβί είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία ασφαλής για τα παιδιά καθώς έχει ρηχά καθαρά νερά και διαθέτει Μπλε Σημαία.

Σε αυτή τη παραλία μπορείτε να κάνετε θαλάσσια αθλήματα, να διασκεδάσετε και να περάσετε υπέροχα τις καλοκαιρινές σας μέρες. Στην παραλία υπάρχουν πολλά παραθαλάσσια μπαρ και εστιατόρια προσφέροντας σας ότι χρειάζεστε. Επίσης το κέντρο της περιοχής είναι σε μικρή απόσταση με πολλές επιλογές από μαγαζιά, σούπερ μάρκετ μπαρ και εστιατόρια. Η παραλία είναι προσιτή από όλες τις περιοχές του νησιού και διαθέτει parking για το αυτοκίνητό σας. 

Zante Park Resort & Spa

Τ.Θ. 191, Λαγανάς, 29100, Ζάκυνθος βρείτε μας στο χάρτη

Τηλ. +30 26950 52310 | Fax +30 26950 51949 | Email : zantepark@zanteparkhotels.gr

Espa Banner

WEB CHECKIN